Investeren in bedrijfsvastgoed? Natuurlijk!

21/02/2024
Weinig discussie mogelijk, investeren in vastgoed in Vlaanderen is altijd een goed idee. Investeren in bedrijfsvastgoed, een nog beter idee.

Vele kleine en middelgrote ondernemers zoeken een fysieke werkplek. De vraag is groot en blijvend, het aanbod op onze locaties klein. Onze KMO-units zijn kwalitatief en duurzaam, zien er goed uit en zijn altijd strategisch gelegen. Kortom, een waardevaste investering.
investering kmo units hercull

Vlot verhuurbaar en stabiele huurrendementen

Investeren in een KMO-unit biedt doorgaans een hoger rendement in vergelijking met de klassieke vastgoedinvesteringen (residentieel) en geeft je als eigenaar minder kopzorgen.

Door de gestegen rente en eis tot hogere eigen inbreng bij bankfinanciering zien we dat vele zelfstandigen en kleinere bedrijven opnieuw sneller de keuze maken om een ruimte te huren. De KMO-verhuurmarkt trekt dus stevig aan.

Bedrijven en ondernemers huren gemiddeld langer dan particulieren, zet daarnaast een leegstandspercentage op bedrijfsruimten van minder dan 1% in Vlaanderen en je ziet een constante inkomstenstroom.

Een KMO-unit, loods of magazijn vereist weinig opvolging en onderhoud is tot een minimum beperkt.

bedrijfsvastgoed zwevegem

Btw-recuperatie

Zowel de grond als de constructies worden bij Hercull onder de btw-regeling verkocht. Je hoeft bijgevolg geen rekening te houden met het verlies van registratierechten.

Ben je een btw-plichtige? Schitterend.
De btw op jouw investering is volledig recupereerbaar bij een verhuur onder btw of eigen gebruik voor de uitbating van jouw bedrijf.

Ben je nog geen btw-plichtige? Ook schitterend.
Je kan als particulier voor de aankoop van een kmo-unit en de verhuur het statuut van btw-plichtige aanvragen en ook genieten van de recuperatie van btw.

Strategische locatie en moduleerbaar ontworpen

Onze bedrijvenparken worden steeds op een strategisch interessante locatie gebouwd.  

De units zijn flexibel, modern en moduleerbaar ontworpen en komen tegemoet aan de professionele behoeften van vandaag en morgen. Aankoop van een casco-unit of toch volledig ingericht? Beiden zijn mogelijk.  

Voor jou samengevat

  1. Stabiele huurrendementen met minimale nood aan opvolging
  2. Minimale onderhoudskosten
  3. Fiscaal aantrekkelijk: btw is recupereerbaar op grond en constructie (mits aankoop via btw-nummer)
  4. Sterke lokale vraag beperkt leegstandsrisico
  5. Aantrekkende huurmarkt
  6. Reken op een sterk en kwaliteitsvol team van professionele partners

Waar wacht je op? Bekijk onze beschikbare kmo-units via onze projectenpagina.

Interesse in onze projecten?