Hercull schenkt 5.000 € aan fonds ME TO YOU

06/12/2021
Vennoten Maarten Allijns en Jan Hooijmaaijer van Hercull BV besloten om het geld dat het bedrijf jaarlijks beschikbaar stelt voor eindejaarsgeschenken en -kaarten nuttiger te besteden. Dit jaar doneren we met Hercull BV het volledige bedrag aan het onderzoeksfonds ME TO YOU, ter ondersteuning van het onderzoek naar bloedkanker. 
Hercull-donatie-metoyou

Onderzoeksfonds ‘ME TO YOU’ 

Het fonds ME TO YOU is een initiatief van Philippe en Eva Vindevogel en Lut Leys, de bezielers van de gelijknamige stichting, opgericht ter ondersteuning van het onderzoek naar bloedkanker. Professor Thomas Tousseyn is beheerder van het fonds.

Als hemato-patholoog aan UZ Leuven stelt professor Tousseyn de diagnose van bloed- en lymfeklierkanker vast aan de hand van microscopisch onderzoek. Het gaat om kwaadaardige tumoren die voortkomen uit bloedvormende cellen of cellen van ons afweersysteem. 

Jammer genoeg worden ook vaak jonge mensen geconfronteerd met de ziekte, maar dankzij de vooruitgang in de wetenschap is leukemie niet langer een ziekte die enkel een fatale afloop kent. Het wetenschappelijk onderzoek focust zich op het identificeren van de ontstaansmechanismen.  

De onderzoekers kijken niet alleen de eigenschappen van de kankercellen na, maar ook hoe deze kankercellen ons afweersysteem misleiden en daardoor ontsnappen aan vernietiging. Het is cruciaal dat ze dit proces begrijpen om nieuwe behandelingsvormen te kunnen voorstellen.

 Het fonds is een consolidatie van de wetenschappelijke poot van de gelijknamige Stichting ME TO YOU.

 

Een impactvolle bijdrage 

Via professor en goede vriend van Maarten Allijns, Thomas Tousseyn, maakte Hercull voor het eerst kennis met de organisatie. “Deze ziekte treft veel mensen in onze samenleving”, zo vertelt Allijns. “Daarnaast ontroert het gevecht van Cercle-doelman Miguel Van Damme tegen leukemie mij sterk. Ook jonge, fitte mensen worden door deze ziekte getroffen.”

Hercull doneert 5.000 euro aan het onderzoeksfonds en hoopt op die manier een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het wetenschappelijk onderzoek.

Bedrijven in staat stellen het verschil te maken 

Hercull is er bovendien van overtuigd dat zij niet het enige bedrijf is dat op dit moment een miniem verschil wil maken. We doen dan ook graag een warme oproep aan alle bedrijven, groot en klein, om te kiezen voor een warm kerstinitiatief.

 

Volg ons op sociale media.