Hercull en Isola Belgium bundelen de krachten in Heris

03/11/2021
Isola Belgium en Hercull vertegenwoordigen dezelfde belangen in Heris, een nieuwe industriële vastgoedspeler voor de ontwikkeling van duurzaam industrieel vastgoed.

"Ruimte creëren om duurzaam  te ondernemen staat centraal."

 

De West-Vlaamse vastgoedontwikkelaar ‘Hercull’ en het Limburgse klimaatbedrijf ‘Isola’ bundelen de krachten in een nieuwe industriële vastgoedspeler ‘HERIS’ voor de ontwikkeling van duurzaam bedrijfsvastgoed. Hercull en Isola nemen beiden vijftig procent van de belangen in Heris.
 
Deze samenwerking biedt Hercull, vandaag vooral actief in West- en Oost-Vlaanderen, de mogelijkheid om haar activiteiten uit te breiden naar de andere Belgische provincies en Zuid-Nederland.  
 
Heris zal uitsluitend inzetten op de ontwikkeling van industriële KMO-units en de reconversie van bestaande vervallen bedrijfsgebouwen. 

Isola, reeds meer dan dertig jaar specialist in isolatie, heeft de voorbije jaren hard ingezet op duurzaamheid. Duurzaam bouwen en renoveren betekent in de eerste plaats efficiënt isoleren. Isola heeft hiervoor reeds jarenlang haar eigen circulair product, Thermogran (naast de traditionele isolatietechnieken). 

Om in te spelen op de groeiende vraag naar verwarming, koeling en ventilatie op basis van hernieuwbare energie creëerde de isolatie- en vloerspecialist door middel van een overname enkele jaren geleden twee nieuwe afdelingen: Klimaatsystemen en Duurzame Energie.  
Door het aanbieden van zonnepanelen, thuisbatterijen en laadoplossingen, naast de reeds bestaande diensten, is Isola de ideale duurzame bouwpartner.
 
Momenteel is een vergunning verleend voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijvenpark in Kinrooi, genaamd Kallisto, bestaande uit 23 KMO-units met een oppervlakte tussen de 140m² en 290m².

Interesse in dit project?