2020 - een bijzonder jaar, op vele vlakken

07/01/2021
Op geregelde tijdstippen zal Hercull via dit medium een korte update geven over de evolutie binnen ons bedrijf.

2020 - een bijzonder jaar, op vele vlakken

Anderhalf jaar na de opstart van Hercull achtten Jan en ikzelf de tijd rijp voor onze eerste aanwerving.

Op 6 januari 2020 ging onze eerste voltijdse medewerker van start. 
Bram Helin – industrieel ingenieur van opleiding en reeds 8 jaar actief in de industriebouw – werd verantwoordelijk voor de technische opvolging van onze projecten.

Door het mislopen van een vergunning te Beveren-Leie en het reeds afgewerkt zijn van ons project te Wielsbeke diende Bram niet meteen werfhelm – en schoenen aan te trekken. 
Bram werd volop ingezet op prospectie en de voorbereiding van onze toen reeds aangekochte projecten te Kuurne en Kortrijk.

Gezien er geen werven in uitvoering waren ondervonden wij zo goed als geen negatieve effecten van de opstoot van het coronavirus. 
Er werd – deels van thuis uit – volop verder gekeken naar nieuwe projecten. Als resultaat werden Lauwe en Ingelmunster respectievelijk in april en juni aangekocht.

Eind september en begin oktober ontving Hercull de definitieve en uitvoerbare vergunningen voor de bouw van 9 units te Kuurne en 19 units te Ingelmunster. 
Tezelfdertijd vertrokken onze aanvragen voor de bouw van 12 units te Lauwe en 18 units te Kortrijk richting de respectievelijke gemeenten. 

De maand december kondigde zich aan als een drukke maand. 

Begin december deden we een tweede aanwerving. Margot Santana – studeerde handelswetenschappen te Brussel– werd verantwoordelijk voor de financiële opvolging binnen ons bedrijf.

De werven Kuurne en Ingelmunster gingen (tot jolijt van Projectmanager Bram) in uitvoering en de ene notariële akte verkoop volgde de andere op.
Met uitzondering van de nog op te starten verkoop te Kortrijk, zijn al onze projecten op vandaag uitverkocht. 

Nieuwe projecten - onder meer te Brugge (mijn thuisstad) - kondigen zich aan.

Na een deugddoend verlof zijn de batterijen opnieuw opgeladen. Hercull hoopt in 2021 opnieuw te doen waar het goed in is: deuredoen! 

Want ondanks de geboekte successen in 2020, keken ook wij vol verwachting en verlangen uit naar 2021.
We hopen u binnenkort opnieuw te kunnen ontmoeten, zonder mondmasker, met een stevige handdruk en een fris getapte Brugse Zot in de hand. 

Wij wensen iedereen een sociaal actief, gezond en gelukkig 2021! 

#deuredoen

Maarten Allijns (managing director)